ویژگی ها و کاربردهای اینورتر

ویژگی ها و کاربردهای اینورتر

اینورتر چیست ؟

ویژگی ها و کاربردهای اینورتر

اینورتر، دستگاه الکترونیکی  است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می‌کند. فرکانس، ولتاژ و توان تولیدی این دستگاه می‌توانند به اندازه دلخواه تنظیم شوند.
اینورتر یک نوع از کنترل‌کننده‌های دور و راه‌انداز موتور است که با تغییر فرکانس و ولتاژ اعمال‌شده به الکتروموتور آن را به گردش درمی‌آورد و راه‌اندازی می‌کند.
نام های دیگر آن درایو سرعت متغیر وی اف دی، درایو سرعت قابل تنظیم، درایو فرکانس قابل تنظیم، درایو میکرودرایو و اینورتر است.
فرکانس به‌طور مستقیم با سرعت موتور در ارتباط است. این دستگاه  قطعه‌ی متحرکی ندارد و در بسیاری از وسایل به کار می‌رود.
از اینورترها می‌توان به‌عنوان تجهیزات مستقل استفاده کرد. اینورتر ها برای  انرژی خورشیدی و یا همچنین به‌عنوان منابع تغذیه پشتیبان، که از باتری‌ها که به‌صورت مستقل شارژ می‌شوند، تشکیل‌شده است، استفاده می‌شوند.
دستگاه اینورتر در ظرفیت‌های مختلف ساخته می‌شوند. مثلاً برای یک موتور با توان ۲۰ اسب بخار باید از اینورتر ۲۰ HP استفاده کرد
اینورتر ها به تک فاز و سه فاز تقسیم می‌شوند. البته خروجی همه سه فاز است. اینورتری که توان آن بالای سه اسب بخار است از ورودی سه فاز استفاده می‌شود. کنترل‌کننده‌های دور موتور می‌توانند دور موتور را از صفرتا دور نامی موتور و حتی مقداری بالاتر، به‌طور پیوسته تغییر دهند. اینورتر ها موتور را به‌طور نرم و کاملاً کنترل‌شده استارت و استپ کنند.

ویژگی‌ها و کاربردهای اینورتر:

از اینورتر ها در فعالیت‌های گشتاور مانند فن و پمپ استفاده می‌کنند همچنین ثابت مانند میکسرها, اکسترودرها, نوارهای نقاله، فعالیت‌های توان ثابت مانند کشش و دستگاه‌های ماشینی استفاده می‌کنند.
از ویژگی‌های این دستگاه می‌توان به کاهش انرژی مصرفی و  هزینه برق اشاره کرد. اینورتر، جریان را ه اندازی موتور را کاهش می‌دهد و عمر موتور را طولانی می‌کند. یکی دیگر از ویژگی‌های اینورتر این است که تغییر سرعت موتور، و همچنین تغییر جهت حرکت موتور را ممکن می‌سازد.
همچنین در برابر اضافه‌بار حفاظت دارد، در شرایطی که ولتاژ ورودی متغیر باشد امکان کار موتور را فراهم می‌کند، کنترل از راه دور را ممکن می‌سازد، باعث ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور می‌شود، و برنامه‌ریزی کردن حرکت از ویژگی‌های اینورتر میباشد.
اینورتر می‌تواند میزان بار وارده به موتور را تشخیص دهد و متناسب با همان بار به موتور جریان می‌دهد و این جریان معمولا از جریان نامی موتور کمتر است. با اینورتر می‌توان سرعت موتورهای سه فاز را تغییر داد.

از اینورترمی توان در کارهای زیادی استفاده کرد از جمله این که:

جهت دور را بدون نیاز به کنداکتور تغییر می‌دهد
بدون اینکه برق اصلی را قطع یا وصل کند، موتور را روشن یا خاموش می‌کند
ضربه‌های مکانیکی را کاهش می‌دهد و  عمر مفید قسمت مکانیکی را زیاد می‌کند
در زمان افزایش ولتاژ، از موتور حفاظت می‌کند و همچنین از آسیب دیدن موتور جلوگیری می‌کند
بدون هیچ ضربه‌ای به قسمت‌های مکانیکی مثل کوپلینگها، گیربکس‌ها، تسمه‌ها، زنجیرها، موتور را با آرامی به راه می‌اندازد و طول عمر مفید موتور و سایر قسمت‌های مکانیکی را زیاد می‌کند
از موتور در برابر اضافه‌بار حفاظت می‌کند، در این حالت اگر بار موتور از مقدار معمول و مجاز آن بیشتر باشد، اینورتر موتور را خاموش می‌کند و به کاربر هشدار می‌دهد که بار موتور اضافه است.
زمان‌هایی که موتور در حال چپ‌گرد، راست‌گرد و خاموش شدن است، این دستگاه از گرم کردن و سوختن موتور جلوگیری می‌کند. چون در بسیاری از مواقع که این بخش  کاربرد دارد، برای راه‌اندازی انرژی زیادی نیاز است تا موتوری انتخاب کنند که توان بالاتری داشته باشد و درنتیجه میزان جریان استفاده‌شده در زمان کار هم بیشتر می‌شود، در این زمان اگر از اینورتر استفاده شود، به‌طور خودکار جریان زمان راه‌اندازی را زیاد می‌کند و درزمانی که کار می‌کند جریان را کاهش می‌دهد.
درمجموع  ازمهم ترین ویژگی ها و کاربردهای اینورتر  این است که سرعت و طول و عمر هر وسیله‌ای را زیاد می‌کند و مصرف انرژی راکم می‌کند.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping